Ветото върху Изборния кодекс трябва да бъде подкрепено от опозицията, стига

...
Ветото върху Изборния кодекс трябва да бъде подкрепено от опозицията, стига
Коментари Харесай

Радев: Ветото върху Изборния кодекс трябва да бъде подкрепено от опозицията

Ветото върху Изборния кодекс трябва да бъде подкрепено от опозицията, стига избрани партии да решат дали са съпротива, или не. Това зависи от метода, по който гласоподават. Мисля, че ще преодолеят ветото, колкото и основателни да са наложените от мен претекстове. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев след откриването на 57-ата академична 2020/2021 година във Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ".

На въпрос по какъв начин ще разяснява разнобоя в Българска социалистическа партия президентът отхвърли да разяснява с претекста, че не се меси " в кухните на партиите. "

Президентът направи и нов коментар по Доклада на Европейската комисия за върховенството на закона у нас. " Докладът установи явни от години проблеми за българите, само че когато разясняваме този отчет би трябвало да си даваме сметка, че колкото той е сериозен за България, толкоз е и самокритичен за самия Европейски съюз, тъй като е признание за дълготраен неуспех в битката против разрастващата се корупция ", съобщи Радев.

По думите му, продължаването на Механизма за съдействие и инспекция, даже под друга форма, е доказателство, че държавното управление не получава европейска индулгенция точно поради този неуспех с корупцията.

" Моята благодарност и поддръжка за всички жители, които стопираха да чакат констатации и решения извън за справяне с политическата корупция, неприятната медийна среда, олигархичните зависимости, с безконтролността на основния прокурор и се борят по този начин, че да си върнем страната ", добави Радев. 

Според него, систематичното тъпчене на закона и на публичния интерес от страна на основния прокурор в неговия блян да опази непременно държавното управление и избрани олигарси и да нападна неуместните уронва устоите на правовата страна изисква реакция от цялата правосъдна система.

" Вярвам, че с общи старания ще дадем късмет на почтените български прокурори да стартират действителна битка против корупцията и в отбрана на върховенството на закона ", добави президентът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР